Rožu laukumā aicinām vaļā vērt durvis uz nacionālo kultūru viesistabu - daudzveidīgo garšu un tradīciju pasauli, kas ikdienā ir pieejama tikai tuvākajai saimei. Nacionālo ēdienu prezentācijas sniegs ieskatu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālajās ēdienu receptēs, to pagatavošanas noslēpumos un garšas maģijā, ko nelielas degustācijas ietvaros varēs novērtēt arī meistarklases apmeklētāji. Prezentācijas laikā uzzināsiet par ēdienu izcelsmi un nozīmi nacionālās kultūras kontekstā, kā arī par seno recepšu ceļu uz Latviju un dzīvi mūsdienu mazākumtautību saimēs. Tautu kulinārās receptes taps apmeklētāju acu priekšā un ikvienam apmeklētājam būs iespēja paņemt līdzi to sastāvdaļu un pagatavošanas aprakstu, lai atvērtu arī savas viesistabas durvis jaunai garšas pieredzei.
PROGRAMMA 29. jūnijā
Prezentāciju teltis
12.30 - 18.30 Jelgavas kultūras centrs "Džerelo" - pampuškas un borščs (ukraiņu kultūra)
12.30 - 18.30 Rīgas vācu kultūras biedrība sadarbībā ar Liepājas vācu kopienu "Asns" - shmalzbrot un vācu bole (vācu kultūra)
12.30 - 18.30 Žīguru kultūras nama krievu dziesmu ansamblis ''Ivuški'' - plānās pankūkas (krievu kultūra)
Pirmā meistarklašu telts
12.30 Havjers Garsija - paelja (paella) (spāņu kultūra)
15.00 "Kirila un Metodija" Latvijas bulgāru kultūras biedrība - Mekici (bulgāru virtuļi ar jogurtu), Airjan (bulgāru jogurta dzēriens), Grauzdētu sarkano piparu un siera uzkoda (bulgāru kultūra)
Otrā meistarklašu telts
12.30 Jelgavas pilsētas un novada romu biedrība "Romanu Drom" - špirogi (vārīti pīrāgi) (romu kultūra)
15.00 Saim ģimene - Chicken pulao - rīsi ar vistas gaļu (pakistāņu kultūra)