Rožu laukumā aicinām vaļā vērt durvis uz nacionālo kultūru viesistabu - daudzveidīgo garšu un tradīciju pasauli, kas ikdienā ir pieejama tikai tuvākajai saimei. Nacionālo ēdienu prezentācijas sniegs ieskatu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālajās ēdienu receptēs, to pagatavošanas noslēpumos un garšas maģijā, ko nelielas degustācijas ietvaros varēs novērtēt arī meistarklases apmeklētāji. Prezentācijas laikā uzzināsiet par ēdienu izcelsmi un nozīmi nacionālās kultūras kontekstā, kā arī par seno recepšu ceļu uz Latviju un dzīvi mūsdienu mazākumtautību saimēs. Tautu kulinārās receptes taps apmeklētāju acu priekšā un ikvienam apmeklētājam būs iespēja paņemt līdzi to sastāvdaļu un pagatavošanas aprakstu, lai atvērtu arī savas viesistabas durvis jaunai garšas pieredzei.
PROGRAMMA 30. jūnijā
Prezentāciju teltis
11.00 - 16.00 Margita Poriete - kama (igauņu kultūra)
11.00 - 16.00 Gruzīnu biedrība "Šamšablo", Diāna Gvaladze - četru veidu hačapuri (gruzīnu kultūra)
11.00 - 16.00 Multinacionālais kultūras centrs "Unisons"' - virtuļi, akroška (krievu kultūra)
11.00 - 16.00 Jelgavas kultūras centrs "Džerelo" - vareņiki (ukraiņu kultūra)
Meistarklašu telts
11.00 Biedrība "Latvijas Poļu Savienība" un Ludzas kultūras nama poļu vokālais ansamblis "Czerwone korale" - tradicionālie poļu dārzeņu salāti, pīrāgi un cepumi (poļu kultūra)
12.00 Baltkrievu kultūras biedrība "Pauļinka" - kartupeļu pankūkas - dranniki (baltkrievu kultūra)